06/13/11 14:26
(http://www.klassa.bg/)

Китайка създаде автомобил, който се движи върху пясък, лед и вода

21-годишната дизайнерка от Китай Чжан Юйхан създаде автомобил, който се движи безпроблемно както по обикновен път, така и по пясък, лед и дори вода, съобщи „Дейли мейл“. Максималната скорост на автомобила, който е като кораб на въздушна възглавница, е близо 100 км/ч.
Чжан Юйхан е създала изумителната машина, наречена Volkswagen Aqua, за конкурс, спонсориран от германския автомобилен производител. Автомобилът със спортен дизайн разполага с четири мощни витла и въздушни възглавници, които се надуват, за да държат машината над земята. Огромното предно стъкло, което минава над предните седалки, дава панорамна гледка на пътя. В автомобила се влиза от люк в задната му част. На базата на вече съществуваща технология Aqua използва водородни горивни клетки, с които се задвижват двата двигателя, без да се отделят никакви въглеродни емисии. Единият двигател надува огромната въздушна възглавница, с която автомобилът се повдига над земята, а вторият го придвижва напред и контролира посоката му.
„Няма по-добра форма за транспортно средство от автомобил на въздушна възглавница, тъй като той се придвижва еднакво добре върху земя, лед или вода“, обясни Юйхан.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване