06/14/11 18:52
(http://www.klassa.bg/)

Осъдиха Мануела Горсова да плати 21 000 лева по дело срещу Стависки

Мануела Горсова и семейството й трябва да заплатят 21 000 лева разноски по делото, което водят срещу застрахователната компания на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки „Дженерали застраховане“. Това реши вчера състав на Софийския градски съд, след като отхвърли иска на Горсова срещу застрахователите за причинени имуществени вреди в размер на 189 254 лв. Председателят на съда Йорданка Моллова определи иска като неоснователен и недоказан. В мотивите си тя посочи, че престоят и лечението на момичето в Израел са платени от средствата, събрани от даренията, и затова за семейството й не са настъпили имуществени вреди.
Мануела пострада тежко при катастрофа, предизвикана от Стависки край Ропотамо през лятото на 2007 г. След инцидента беше открита специална дарителска сметка на нейно име. Към края на кампанията беше съобщено, че са събрани 390 747 лева, а според адвоката на фигуриста депутатът Явор Нотев сумата е към половин милион лева. Майката Дияна Горсова, която е и настойник на пострадалото тежко момиче, лаконично коментира, че съдът се е държи като адвокат на Стависки и застрахователната компания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване