06/20/11 12:09
(http://radiomilena.com/)

Гребенаров: Да популяризираме област Бургас сред украинските граждани

Да се популяризират различните видове туристически забележителности и услуги, които предлага област Бургас пред украинските граждани, настоя днес областният управител Константин Гребенаров по време на срещата си с посланика на Украйна – Н.Пр. Микола Балтажи. Гребенаров и украинският дипломат обсъдиха възможността за подновяване на Договора за сътрудничество между област Бургас (България) и Запорожка област (Украйна), сключен на 10 Декември 1998 година. Сред новите промени, които да залегнат в споразумението, бургаският губернатор поиска приоритет да бъде даден на туризма и привличането на по-големи потоци украински почиващи в нашата област.

Н.Пр. Микола Балтажи сподели, че по време на посещението си в бургаска област се е срещнал с много представители на украинската общност и изказа желанието им за клуб, където да провеждат срещите си. От своя страна Гребенаров, заяви, че ако са регистрирани съгласно българското законодателство могат да отправят искане до него за предоставяне на помещение за културни изяви.

В края на срещата двамата си размениха вина от регионите, които представляват.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/20/11 12:09 http://radiomilena.com/news/?p=13185
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване