06/26/11 18:06
(http://www.klassa.bg/)

Себастиан Фетел триумфира безпроблемно на Гран при на Валенсия

Световният шампион Себастиан Фетел спечели шестата си победа за сезона, след като триумфира без проблеми на Гран при на Валенсия. Пилотът на „Ред Бул“ се възползва от първата си стартова позиция и не допусна изненада като тази в Канада, когато Дженсън Бътън измъкна победата от ръцете му и до финала не даде шанс на конкурентите си. Втори остана местният герой Фернандо Алонсо от „Ферари“, който нямаше възможност да доближи германеца и да претендира за победата пред родна публика, завършвайки на повече от десет секунди зад Себ. Последният пилот на подиума вчера е Марк Уебър. Късната атака на пилота на „Ред Бул“ бе провалена от повреда в скоростната кутия, заради която се наложи да върне газта.
Люис Хамилтън с „Макларън“ избра по-успешна стратегия и финишира на четвърто място пред Фелипе Маса с „Ферари“. Бразилецът предпочете по-дълги периоди между влизанията си в бокса и това му попречи да завърши пред двата болида на „Макларън“. Шести финалната линия пресече Дженсън Бътън, който в края на състезанието имаше проблем със системата КЕРС. Нико Розберг с „Мерцедес“ зае седмото място, въпреки че за кратко води битка с Хайме Алгерсуари. Испанският пилот на Торо Росо направи впечатляващо състезание и завърши в зоната на точките, въпреки че стартира от 18-а позиция на стартовата решетка. В последните обиколки Алгерсуари удържа Адриан Сутил с „Форс Индия“. Челната десетка бе оформена от Ник Хайдфелд с „Рено“.
Серхио Перес със „Заубер“ заложи на уникална стратегия с един питстоп, но остана на 11-о място. Надеждите на Михаел Шумахер за спечелване на точки бяха попарени при контакт с Витали Петров при излизането от бокса при първото му спиране за смяна на гуми. Заради счупеното предно крило германецът отново посети питстопа и остана едва на 17-о място. Петров, който стартира слабо, финишира 15-и.
Безапелационен на първото място в класирането при пилотите продължава да е победителят във Валенсия Себастиан Фетел със 186 точки, докато втори е Дженсън Бътън със 109. Съотборникът на Фетел, Уебър, също има толкова точков актив. Люис Хамилтън е четвърти с 97 точки, а 10 по-малко има Алонсо. При конструкторите „Ред Бул“ е засега недостижим с 295 точки, далеч пред „Макларън“ с 206.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване