05/27/12 18:28
(http://www.klassa.bg/)

Марк Уебър триумфира на Гран при на Монте Карло

Австралиецът Марк Уебър направи изключително състезание и спечели надпреварата на пистата в княжеството Монако. Пилотът на „Ред Бул“ потегли от първа позиция и водеше колоната през цялото време. Той успя да се пребори с плътно преследващия го Нико Росберг с „Мерцедес“, който обаче така и нямаше възможност да го атакува. Слез този успех на юбилейното 70-о издание на Гран при на Монте Карло Марк Уебър се превърна в 6-ия различен победител от началото на сезона.
Трети завърши Фернандо Алонсо с „Ферари“, който изпревари Люис Хамилтън при влизанията в бокса. Същото направи и Себастиян Фетел, който се класира 4-ти. Застрашеният с уволнение пилот на „Ферари“ Фелипе Маса направи нелошо състезание и макар да остана 6-и, през цялото време бе в борбата за призовите места и завърши само на 6 секунди от победителя. Легендарният Михаел Шумахер бе ударен леко от Роман Грожан и загуби две позиции, а към края отпадна заради механична повреда. Освен всичко друго последните 20 обиколки преминаха в невиждана борба на първите шест за всяка позиция, като болидите бяха на десети един от друг. Макар и да бе равностойно, състезанието обаче бе доста скучно, като липсваха изпреварвания на пистата. Показателна за това бе невъзможността на Дженсън Бътън да се пребори цяло състезание с аутсайдера Хейки Ковалайнен.
В класирането на пилотите първи е Фернандо Алонсо с „Ферари“ със 76 точки, втори и трети са Фетел и Уебър с по 73. Люис Хамилтън е четвърти с 63 точки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване