07/03/11 16:03
(http://www.klassa.bg/)

Съкровища за $11 млрд. откриха в индийски храм

Огромно съкровище, включващо златни и сребърни бижута, монети и скъпоценни камъни, на стойност милиарди долари бе открито в индийски храм, съобщиха местните власти, цитирани от АФП.
Главният секретар на щата Керала заяви, че откритията се оценяват на повече от 11 милиарда долара. Съкровищата са намерени в 5 подземни гробници на храма „Шри Падманабшасвами“ на югозападното крайбрежие на Индия. Този храм е известен със своите скулптури и е посветен на бог Вишну. В продължение на стотици години поклонници са дарявали ценности в храма, а миналата седмица бе намерена огърлица, дълга близо 5,5 метра. Очаква се там да бъде отворена още една гробница. След обявяване на независимостта на Индия от Великобритания през 1947 г. храмът е под опеката на тръст, управляван от потомци на кралското семейство Траванкор. Но наскоро Върховният съд на страната върна храма под държавна опека. Новината за съкровището накара полицията да разположи засилена охрана около мястото.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване