07/03/11 14:55
(http://www.klassa.bg/)

"Щраус оркестра" идва у нас на 9 декември

За първи път у нас ще гостува световноизвестният симфоничен оркестър „Щраус оркестра Виена“. Изявата е на 9 декември в рамките на Новогодишния музикален фестивал в НДК. Организатор на събитието е продуцентска компания АРТ БГ.
Билети за грандиозния новогодишен концерт тръгват в продажба в Билетен център НДК и разпространителската мрежа на Eventim на цени от 30 до 80 лв. и ВИП места от 100 лв. До 30 август билетите ще могат да бъдат закупени на промоционални цени с 10 % отстъпка.
С безброй блестящи изяви в значими музикални фестивали, сензационни телевизионни концерти, турнета в почти всички европейски държави, Америка и Азия и със своите CD записи, „Щраус оркестра“ е международен синоним на автентичната виенска музика с богат репертоар от класиката на династията Щраус и майсторите на виенската оперета.
С професионален състав от изключително опитни музиканти виенският „Щраус оркестра“ поддържа постоянна водещата си позиция с най-високи художествени стандарти пред множество подобни музикални формации.
Петър Гут, международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус, споделя диригенството на оркестъра с по-младия си колега Вили Бюхлер, уважаван виенски концертмайстор, който менажира годишните турнета в Япония и грандиозните новогодишните концерти във Винер Концертхаус. Верни на традицията на Йохан Щраус, двамата дирижират оркестъра и с цигулка в ръка.
От началото на новото хилядолетие през 2000 г. „Щраус оркестра Виена“ изнася всички свои новогодишни концерти в голямата зала на Винер Концертхаус, което бързо се превръща в непоклатима традиция за виенчани.
Богатият избор на любими композиции, разнообразието от форми на класически танци и не на последно място умело подбраните оперетни фрагменти, превръщат програмата на „Щраус оркестра“ в дългоочаквано събитие, привлекателно за всички аудитории и често обогатявано от вокални партии на известни певци.
Верността към стила и красотата на чистия звук, виенският чар и радост от музикалното изпълнение са характерните черти на този оркестър, които го отличават от некомпетентни имитации. Отдаден на традицията и съвършенството, виенският „Щраус оркестра Виена“ получава искрено признание и благодарност от публиката и критиката навсякъде по света. Водещ европейска филхармонична формация, „Щраус оркестра Виена“ съхранява истинската виенска музикална култура и прокламира вечно актуалното очарование на виенската музика.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване