07/04/11 16:13
(http://www.klassa.bg/)

Уругвайски национал е най-скъпият футболист в "А" група

Новото попълнение на „Литекс“ - нападателят Роберто Марио Флорес, е най-добре платеният футболист в българския шампионат. Според приближени от ръководството на "оранжевите" уругвайският национал ще прибира по 18 хиляди евро на месец. Зад него в Ловеч се нареждат националът Христо Янев и капитанът Небойша Йеленкович. С тази заплата той надминава и възнагражденията на звездите на „Левски“ и ЦСКА. Според недоброжелатели обаче с взимането на подобни пари заместникът на Дока е на път да взриви съблекалнята на шампионите. Миналият през „Ривър Плейт“ и „Виляреал“ футболист беше привлечен само преди няколко дни и дебютира в контролата с „Оцелул“ (Галац).
Старши треньорът на ловчанлии Любослав Пенев все още не е решил на коя позиция да го използва - на върха на атаката или зад централния нападател. До края на месеца шампионите трябва да привлекат още един играч, чието име обаче засега се пази в тайна. „Литекс“ представя отбора на 5 юли срещу „Ботев“ (Пловдив), а седмица по-късно гостува на черногорския първенец „Могрен“ (Будва) в първи мач от втория предварителен кръг за Шампионската лига. Шампионите привлякоха до момента освен уругваеца Роберт Марио Флорес и французина Бернар Итуа Онанга, както и бразилците Селио Кодо и Тиаго Мирасема. Това лято за първи път в историята си „Литекс“ може да приключи със селекцията, без да е взел български футболист. В случая не се броят тримата юноши от школата, които подписаха договори.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване