07/05/11 14:45
(http://www.klassa.bg/)

Връчват наградата "Едмонд Демирджиян"

Традиционната награда на фондация „Едмонд Демирджиян“ за живопис на млад художник ще бъде връчена в галерия „Ракурси“ на 14 юли в 18.00 часа.
Едмонд Демирджиян (1951-2009) е известен не само със силното си творчество, но и с позитивното си и подкрепящо отношение към младите таланти. Сред учениците му са някои от най-известните съвременни български живописци. Затова според Управителния съвет на фондация „Едмонд Демирджиян" връчването на такава награда е изключително подходящ акт на почит към паметта на художника.
Изборът на журито се насочва към автори, които са в началото на своята творческа кариера, обещават интересно развитие и посветеност на изкуството.
След Минко Йовчев за носител на наградата е избрана Калия Калъчева. Тя е родена през 1986 г. През 2005 г. завършва Националното училище за изящни изкуства „Акад. Илия Петров” в София. През 2011 г. се дипломира като магистър по живопис в Националната художествена академия в София в класа на проф. Андрей Даниел. Наградата се състои от предоставяне на възможност на младата художничка да покаже свои творби в престижна галерия в колективна изложба с Едмонд Демирджиян, грамота и парична сума от 1000 лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване