09/15/11 17:39
(http://www.klassa.bg/)

Показват творби на Едмонд Демирджиян

Изложба живопис „Непознатият Едмонд в колекцията на Ангел Симеонов” гостува в галерия „Средец” на Министерството на културата от днес.
Тя е посветена на 60-годишнината от рождението на известния художник и музикант Едмонд Демирджиян (1951-2009) и се организира от колекция „Ангел Симеонов”, фондация „Едмонд Демирджиян”, Министерство на културата, Съюза на колекционерите в България и Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква.
Експозицията включва предимно живописни произведения, част от които са създадени в ранните 70-те години на XX век, още преди Едмонд да завърши Художествената академия, и дават възможност да се проследи развитието на автора и силният му начален старт. Част от картините се показват за първи път. Включени са произведения и от 80-те години, както и някои от последните му творби, притежание на Националната художествена галерия. Специална изненада за ценителите представлява голяма автопортретна композиция от 1979 г. Ще бъдат показани и уникални рисунки – едно от последните попълнения в колекцията на Ангел Симеонов. Те запечатват подготвителни етапи от работата на Едмонд Демирджиян, негови „упражнения” с цвета, линията, композицията и разкриват изключително сериозните му теоретични занимания, които служат за основа на иначе много емоционалната му живопис. Изложбата „Непознатият Едмонд в колекцията на Ангел Симеонов” ще продължи в галерия „Средец” на Министерство на културата до 29 септември.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване