07/07/11 11:52
(http://radiomilena.com/)

Разкрито поставяне на бомба

В резултат на проведените множество оперативно – издирвателни мероприятия, процесуално-следствени и експертно-технически действия, предприети от служителите на отдел «Борба с организираната престъпност» – Бургас и Базово научно-техническата лаборатория в Бургас, е установена самоличността на поставилия на 28.03.т.г. взривно устройство под л.а. «Пежо 308», със софийска регистрация, ползван от 55 годишен бургазлия, паркиран на ул. «Страхил» № 8 – това е : 64 годишния П.П. от Бургас. Констатирано е, че причина за осъщественото деяние са неизяснени междуличностни взаимоотношения между 55 годишния бургазлия и П.П.
Припомняме, че сигнала за поставеното и взривено устройство бе получен в ОДМВР – Бургас в 06.15 ч. на 28.03.т.г. При извършения оглед на местопроизшествието, е констатирано, че взрива е възникнал под л.а. «Пежо 308», непосредствено след потеглянето му от вътрешния двор на кооперацията в посока улица «Страхил». От инцидента са нанесени материални щети по автомобила, като е счупена задната броня, образували са се дупки по багажника и са спукани резервната и задната дясна гуми.
При проведените с П.П. разговори, същият е направил пълни самопризнания за извършеното деяние. След претърсване на дома на П.П., съпричастността му към поставянето и взривяването на бомбата е категорично потвърдена.
П.П. е привлечен, като обвиняем за извършено престъпление по чл. 333 от НК / взривяване /. Работата по случая продължава от служители на отдел «Борба с организираната престъпност» – Бургас  под прякото на Бургаска окръжна прокуратура.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване