07/10/11 18:00
(http://www.klassa.bg/)

Фернандо Алонсо триумфира на Гран при на Великобритания

Пилотът на „Ферари“ Фернандо Алонсо триумфира в 9-ия кръг от шампионата на Формула 1 на пистата „Силвърстоун“ във Великобритания, като успехът е първи за испанеца през този сезон. Водачът във временното класиране до момента – пилотът на „Ред Бул – Рено“ Себастиан Фетел, остана на второ място, а на трета позиция завърши съотборникът му Марк Уебър. Германецът можеше и да спечели надпреварата, но при едно от влизанията му в бокса крикът заяде и лидерът във временното класиране не успя да тръгне веднага и това му коства ценни секунди. Петицата допълниха Люис Хамилтън с „Макларън – Мерцедес“ и Фелипе Маса с „Ферари“.
След състезанието на „Силвърстоун“ лидер в шампионата продължава да бъде Себастиан Фетел с актив от 204 точки. Втори е Марк Уебър със 124 точки, а на трето място е Фернандо Алонсо със 112 точки. При конструкторите убедителен лидер продължава да бъде тимът на „Ред Бул – Рено“ с 328 точки, следван от „Макларън – Мерцедес“ с 218 точки и „Ферари“ със 164 точки.
Следващата надпревара от календара на Формула 1 е на 24 юли на пистата „Нюрбургринг“ в Германия.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване