07/12/11 18:04
(http://www.klassa.bg/)

Водолази стигнаха до залата с децата на потъналия кораб

Водолази стигнаха до долната палуба на потъналия на 10 юли в река Волга кораб „Булгария“, където са детската зала и музикалният салон, съобщи Нюзру. Там вероятно се намират около 50 тела на деца, които спасителите вече са започнали да изваждат на повърхността.
До редакционното приключване на броя потвърденият брой на жертвите бе 116, сред които най-малко 16 деца. Повечето от загиналите са намерени на средната палуба на кораба, където са барът и ресторантът. Общо на борда е имало 192 души, някои от пътниците не са били регистрирани. Спасени са 79 души. Никой от пътниците и екипажа на потъналия кораб не е бил застрахован.
Наказателни дела ще бъдат образувани срещу капитаните на двата кораба, които не са оказали помощ на давещите се пътници на „Булгария“, съобщи ИТАР-ТАСС. По разкази на очевидци близо до изпадналите в бедствено положение хора са минали два товарни плавателни съда, които обаче не се притекли на помощ. Двамата капитани могат да бъдат осъдени на до две години лишаване от свобода и глоби. В Татарстан вече е образувано наказателно производство срещу генералния директор на компанията, която е експлоатирала кораба - "Аргоречтур", и срещу експерт от Руския речен регистър. Те могат да получат до 10 г. затвор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване