07/19/11 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Протестират срещу цените на горивата в петък

Отново се очакват протести срещу високите цени на горивата у нас. Граждани вече се организират за демонстрации в социалната мрежа Фейсбук, като се очаква те да се проведат в петък. За разлика от предишните протести през пролетта, когато недоволните шофьори зареждаха гориво за жълти стотинки, те предлагат в петък автомобилите изобщо да не се зареждат.
"Всеки, който се чувства засегнат от постоянното покачване на цените на горивата, да спре своята кола, микробус, автобус, камион, машина за 30 минути на 22 юли, да не заредим и капка гориво на този ден", призовават инициаторите на протеста във Фейсбук.
Гражданите предлагат всички автомобили да спрат символично между 13 и 13,30 ч в петък. До редакционното приключване на броя близо 1000 недоволни шофьори подкрепиха инициативата.
Организаторите на протеста подчертават, че не искат да бъдат обвързвани по никакъв начин със съюзи, организации и политически партии.
Вчера масовият бензин А95 се продаваше за 2,52-2,53 лв. за литър, А98 – за 2,69 лева, дизеловото гориво – за 2,51 лева, а пропан-бутанът – за 1,25 лева за литър.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване