07/19/11 17:10
(http://www.klassa.bg/)

Финалът за Суперкупата между "Литекс" и ЦСКА да се играе в Бургас

Мачът за Суперкупата на България между шампиона „Литекс“ и носителя на Купата ЦСКА ще се играе в Бургас. Това разкри вчера председателят на Професионалната футболна лига Стефан Капралов. Двубоят ще се състои на 30 юли от 21,00 часа на стадион "Лазур" в морския град. По първоначален план двубоят трябваше да се играе в Стара Загора от 18,30 часа, но заради топлото време той бе изместен с по-късен час и на стадион с осветление. Допълнителен плюс е, че тогава е разгарът на отпускарския сезон и може да се очаква много повече публика, отколкото в Стара Загора. Цената на билетите ще бъде 5 лева за всички сектори на стадиона. БПФЛ ще пусне в продажба и 300 билета за зона "Супер ВИП" по 30 лева и 800 билета за зона "ВИП" по 15 лева. "Промяната я направихме със съгласието на двата клуба и вече всичко е изяснено. Дано повече хора дойдат на този мач въпреки отпускарския период. Надявам се домакините в Бургас да направят добра организация, но аз съм убеден, че всичко ще мине перфектно. Благодаря на хората в Стара Загора, които имаха план да организират този мач ,и не е вярно, че сме го преместили в Бургас заради финансово неразбирателство с тях", заяви Стефан Капралов. Въпреки това в кулоарите на ПФЛ се коментира, че друга причина за промяната на домакинството е, че полицията в Града на липите е поискала баснословната сума от 33 хиляди лева, за да охранява срещата. Само за сравнение за високорисковите мачове на местния „Берое“ с „Левски“ и ЦСКА сумата, която получава полицията, е 7 хиляди лева.
От ръководството на „Литекс“, което се съгласи финалът с ЦСКА да се играе между двата изключително важни мача за отбора при класиране в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, са нямали нищо против срещата да бъде изместена в Бургас. Ловчанлии ще участват за пети пореден път в спора за този трофей и общо за шести. Досега те имат една победа над „Берое“ през миналата година и загуби два пъти от "Левски" и по веднъж от ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване