07/21/11 14:08
(http://radiomilena.com/)

Разкрита модерна цифрова централа за нуждите на РУП Поморие

Модерна цифрова централа “Сименс – Хайпад 3550” за нуждите на Районно управление “Полиция” – Поморие бе въведена официално в експлоатация от днес, след подписване на договор между Община Поморие в лицето на кмета – инж. Петър Златанов и Директорът на ОДМВР – Бургас – Комисар Милен Димитров.
Новата централа осигурява свързаност на структурите на МВР в Община Поморие, в които освен полицията влизат противопожарната служба, Гранична полиция и Полицейски участък – Каблешково. Централата разполага с 50 аналагови и 8 цифрови телефонни поста, като входящото и изходящо свързване с БТК – Поморие дават възможност за автоматично избиране от и до всяка точка на света. Към централа е закупен разпределител за 350 линии, с 40 аналогови телефонни апарата и 8 цифрови телефонни апарата, осигуряващ достъп до цялата мрежа на МВР, чрез цифрова свързаност между РУП – Поморие и ОДМВР – Бургас.
След официалната церемония по откриване на цифровата централа на вниманието на Комисар Димитров и Кмета на Община Поморие – инж. Златанов бяха представени данни от първото шестмесечие на 2011 година за работата на полицейските структури в крайморското управление. За периода са регистрирани общо 480 заявителски материала / с 73 повече от първото шестмесечие на 2010 год./, като процента на разкриваемост също е нараснал почти двойно, като от 15.05 % за 2010 год. към момента е 30,94 %. При досъдебните полицейски производства също има увеличение, като при 422 за 2010-та, към момента са 543 за 2011-та, т.е. с 121 досъдебни производства повече. Увеличен е и броя на бързите полицейски производства, като за първите шест месеца на годината това са 17 случая, при 3 за същия период на миналата година.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване