07/22/11 17:49
(http://www.cross-bg.net/)

Остър завой на политиката на САЩ към РМакедония: БЮРМ или ще постигнете споразумение за името с Гърция или няма да получите пари

Скопие, РМакедония /КРОСС/ Помощта от Американското правителство, предназначено за РМакедония зависи от конструктивноста на страната в преговорите с Гърция, съобщи близкия до управляващите в Скопие телевизионен канал Сител. В документ от 160 - тина страници, приет от Комисията по външни работи не само се поставя като условие за отпускане за заема споразумение с Гърция, но за пръв път след признаването и под конституционното и име, Македония се нарича "БЮРМ". Аргументацията на конгресния комитет е, че Македония, за разлика от Гърция, не показва воля за водене на преговорите а, напротив, прави ходове, които са провокацационни и кавгаджийски към южната съседка, с която нарушава Временното споразумение. "Гърция демонстрира изключително добра воля, като думата Македония може да бъде включена в бъдещото име на Бившата югославска република Македония (БЮРМ), тъй като терминът е комбиниран с географско определение, което ще означава, че Скопие няма териториални претенции към северната провинция на Гърция, наречена със същото име Македония, се казва в тяхното обяснение.
Източник: Информационна агенция КРОСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване