07/26/11 17:21
(http://www.klassa.bg/)

Комисия трябва да определя хотелите за детски лагери

Инцидентите, които станаха по морето, са най-лошото, което можехме сами да си причиним. Още през зимата прогнозирах, че сезон 2011 ще бъде добър. Предварителните записвания на големите пазари като Русия, Берлин и Лондон бяха с 10 % повече. За зимния сезон отчетохме ръст от 6% спрямо предходната година. И тогава моето мнение беше, че единственото, което може да ни притеснява, е сами да не си вкараме автогол, което за съжаление се случи. Нямам думи да коментирам инцидента, при който в басейн на Златни пясъци загина дете, а защото проверките на басейните трябваше да започнат по-рано. Инспекциите на материалната база трябваше да се направят още през май, за да се предотврати рискът. Би могло злополуките да се предотвратят, ако държавата и бизнесът работеха в един екип. Но сега колата, като се обърне пътища много. Инцидентите са много тежки и ще окажат отрицателно влияние. Но трябва ние да бъдем по-активни и да заявим нашата съпричастност, да поднесем извиненията си. Друго, което може да се направи, за да се подобри имиджът на страната като туристическа дестинация, е да се поканят известни и знакови личности сами да се уверят в качеството на предлаганите услуги и че инцидентите са случайност. Браншът трябва да покаже, че си е взел поука от случилото се и че се правят подобрения. Не трябва да скриваме проблема, а да се извиним за него и да предложим бонуси за пострадалите.
Германия и Русия са двата най-големи пазара, те дърпат българския туризъм. Не мога да си представя какво ще стане, ако настъпи някакъв сериозен срив. Според мен тази година няма да има големи сътресения, защото почивките вече са платени. Но би следвало, когато се изпращат почиващите, да се прави по-тържествено. Например да се дават някакви дребни сувенири, или да се предлагат допълнителни бонуси. В Русия трябва да се работи на политическо ниво, защото там пазарът е централизиран, т.е. тенденцията се налага от управляващите. Трябва да се въведат по-сериозни наказания за тези, които не спазват правилата. Аз мисля, че може да се завеждат съдебни дела, а не да се налагат само санкции. По мое мнение комисия трябва да определя хотелите, които могат да предлагат детски почивки. Има много запитвания от ученици от много балкански и европейски страни за лагери. Трябва да обърнем сериозно внимание на детския туризъм, защото той за страната е една неразработена ниша.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване