07/27/11 12:32
(http://radiomilena.com/)

Първи турнир по плажен тенис ще се проведе в Бургас

В петък /29 юли/ на Централния плаж в Бургас за първи път ще се проведе туринир по плажен тенис. Той е 5-ти поред от веригата „Девин плажен тенис”. Всеки желаещ, може да се запише за участие, тъй като няма възрастови ограничения. Записването ще става на място в деня на провеждането от 09.30 часа.
Правилата на плажния тенис са прости: играе се по двойки на два специално изградени корта, където мрежата е с височина 1.70 м. При разиграване топката се удря само във въздуха без да докосва пясъка, а резултатът се брои, както в тениса на корт.
Специално за турнира в Бургас са поканени най-добрите български състезатели в този спорт – Катина Симеонова и Лазарина Стефанова, които са в топ 100 на международната ранглиста, както и Росен Ненчев, спечелил международния турнир в Албена и финалист от шампионата на Австрия.
Организаторите от Българска федерация по тенис, Община Бургас и „Девин” АД ще предоставят пособия за игра на желаещите да вземат участие в проявата. Ще се играе през целия ден, а след края на срещата ще бъде и официалното награждаване.
От няколко години плажният тенис е безспорен хит по крайбрежните ивици на Европа, Австралия и Америка. Атрактивният спорт е с разнообразен международен календар, в който са включени състезания, провеждани в повече от 30 страни. От миналата година в България плажният тенис е в подем, като само за този сезон са предвидени повече от 10 прояви из цялата страна.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване