08/16/11 17:41
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров с първа победа на "Мастърс"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати (САЩ) с общ награден фонд от 2 592 000 долара. Намиращият се на 56-а позиция в световната ранглиста на АТР Димитров, който получи „уайлд кард“ от организаторите за участие в основната схема, победи на старта на надпреварата квалификанта Марсел Илхан от Турция с 2:0 сета (6:3, 7:5) за малко повече от час игра. Българинът направи два пробива в двубоя, с които стигна до успеха – един в шестия гейм на първия сет и един в единадесетия гейм на втория сет. Това беше и първа победа в кариерата на Григор Димитров в основна схема на турнир от сериите „Мастърс“. Успехът осигури на хасковлията чек на стойност 17 040 долара и 45 точки за световната ранглиста, както и двубой в следващия кръг на турнира срещу номер 6 в света – испанеца Давид Ферер.
В същото време най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова продължава със слабите си изяви. В двубой от първия кръг на силния турнир в Синсинати (САЩ) българката загуби от представителката на домакините Кристина Макхейл с 1:2 сета (7:5, 4:6, 1:6) и отпадна от надпреварата. Успехът ще даде шанс на младата американка да се изправи срещу световната номер 1 Каролин Вознячки във втория кръг.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване