08/17/11 12:01
(http://radiomilena.com/)

М.Скумов: Ние сме обект на културния туризъм

Отговор на Милчо Скумов, относно статията на в. „24 часа“- „Правят скулптури от морска сол в Поморие”, бр. 220 от 14 август 2011 г.:

Към публикацията имам следните бележки:

1. Никакви скулптури или фигури от сол няма да се правят и никога скулптури не са били предмет за показване в музея. Вярно е, че показваме образци от морска сол, но музеят е исторически и технически, а това е съвсем друго нещо.

2. Няма да се рисува с кал (интересно как може да се направи това). Истинската лечебна поморийска кал се образува на дъното на Поморийското езеро и трите санаториума, където се провеждат лечебни процедури с нея, я вземат от там.

3. В деня 7 септември отбелязваме откриването на музея през 2002 г. и на този ден приемаме посетители безплатно. Празник на солта е нещо по-сериозно и такова нещо засега не се предвижда да се организира.

4. Не е вярно, че за седмица сме имали 1700 туристи, а с толкова повече към 10 август спрямо същата дата миналата година.

Бях разказал още, според мен, много интересни неща за Музея на солта, които не са отпечатани, но разбира се, това е преценка на авторите. В стила на Музея на солта е спокойното и точно представяне на солодобива като древен и много интересен за съвременния човек занаят. Не си позволяваме да фантазираме само с цел да привличаме туристи. Въпреки това, тази година очакваме около 10000 посетители, с 2000 повече от миналата година. Нашите гости са любознателни и уравновесени хора с широки интереси. Ние сме обект на културния туризъм и като такъв сме известни в България и чужбина, един от 100-те национални туристически обекти.
Желая ви успех в посредничеството (медията) между действително случващото се и публиката.

С уважение,
М. Скумов
гл. уредник на Музея на солта
Поморие“

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване