08/18/11 15:47
(http://www.klassa.bg/)

Румъния е склонна да влезе в Шенген само по въздух

Частичното приемане на Румъния в Шенген е елегантен изход от разгорещения дебат за разширяването на шенгенската зона. Това смята председателят на румънския Сенат (горната камара на румънския парламент) Мирча Джоана, предаде агенция „Фокус“.
„При нормални обстоятелства през март ние вече щяхме да сме в Шенген. За съжаление, обстоятелствата не са нормални. От техническа и процедурна гледна точка всичко е както трябва да бъде. Проблемите идват от политиката.“ Това казва Джоана в интервю пред австрийския в.“Ди Пресе“. В Берлин не изключват възможността през есента Румъния частично да бъде приета в Шенген - да отпадне контролът на въздушните граници. Но това ще бъде нещо ново. До момента няма подобно нещо като частично приемане в шенгенската зона, посочва Джоана.
Румъния и България не бяха приети в Шенген през пролетта заради съпротивата на Германия, Франция и Холандия, които издигнаха като мотив корупцията. През септември вътрешните министри на ЕС трябва да препоръчат нови срокове за присъединяването на двете страни към зоната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване