08/21/11 16:43
(http://radiomilena.com/)

Египетски плаж откриват в Поморие

Обновен египетски плаж откриват в Специализираната болница за рехабилитация – Национален комплекс ЕАД – филиал Поморие. Египетският метод на калолечение се прилага от древността чрез събиране на кал от коритото на река Нил. По- късно е разпространен по света като е доказано, че поморийската луга и кал са много подходящи за този вид калолечение. Затова от 1925 г. в Поморие започва да функционира най- големият калолечебен център на Балканския полуостров. През годините центърът запада, както и популярният египетски плаж. Последните месеци ръководството намира сили и средства да възобнови прилаганите древни методи.
Обновеният египетски плаж ще бъде открит на 22 август 2011 г. (понеделник) от 14.00 ч. Това е част от поетапното обновяване на болницата. Сред поканените официални гости са народните представители д-р Галина Милева и Иван Алексиев, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров, директорът на Районната здравноосигурителна каса д-р Таня Макшева и др.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване