10/17/11 16:35
(http://radiomilena.com/)

Нови кални вани откриха в Поморие

Ново отделение по калолечение откриха в Специализираната болница за рехабилитация – Национален комплекс ЕАД – филиал Поморие. Инвестицията е в размер на 150 хил. лв. собствени средства. Проектът е на архитект Нанков. В отделението има 17 кабини за кални вани и 5 кабини за кални апликации. «Капацитетът на болницата беше 1000 процедури дневно, а с новото отделение нараства на 1200», каза директорът на здравното заведение Плумелина Мичева.

 

Амбицията на Мичева е най-голямата болницата по калолечение на Балканите да се утвърди и в страните от Средна Азия, Близкия Изток и Русия. Да ползват рехабилитационните процедури минават по 8000 пациенти на година.

Само преди два месеца беше открит обновен египетски плаж в специализираното болнично заведение. Доказано е, че поморийската луга и кал имат свойствата на калта от коритото на Нил, с която е прилаган египетския лечебен метод в древността.

На откриването в Специализираната болница за рехабилитация – Национален комплекс ЕАД – филиал Поморие днес дойдоха предс. на ПК по здравеопазване към НС Десислава Атанасова, народните представители д-р Галина Милева и кандидатът за кмет на Поморие Иван Алексиев. Областния управител Константин Гребенаров и зам. областния Златина Дукова, директорите на РЗИ д-р Георги Паздеров и на РЗОК д-р Таня Макшева.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване