08/23/11 13:46
(http://e-vestnik.bg/)

Светльо - президент! Боли гъзът, наистина

Светльо от “Хиподил” се кандидатира за президент. Е, много българи поне ще има за кого да гласуват с кеф, без да правят компромиси или да избират по-малкото зло.

Поколението на 20-30-40-годишните, отвратени от политиката със сигурност ще изберат бунтаря, който пее цинични песни.

По подобен начин навремето се кандидатираха писателите Иван Кулеков и Христо Бойчев и дори събраха към 70 000 гласа на изборите. Тогава имаше друг проблем - остра поляризация на обществото. Кулеков и Бойчев разведриха малко атмосферата и свалиха напрежението с кодошлийската си кампания.

Сега няма такава поляризация. Сега има разочарование от всякакви партии. И “Светльо енд дъ леджендс” спокойно могат да изпеят на предизборна сбирка „Боли ме гъза”.

И с две такива песни Светльо може да събере повече гласове от някои други кандидати. И политиците да ги заболи гъзът, наистина.
За последните години се изредиха все костюмирани политици, които се изказваха важно с отрепетирани жестове. Резултатът е отвращение от политиката.

С какво ще бъде по-лош един президент като Светльо? Поне няма да говори йезуитски и демагогски.
Когато премиерът Борисов, например, се направи на важен, Светльо ще може да му отвърне - „Абе, както казвам в една моя песен - „Ела ми го фани”.

Проблемът е, че инициативният комитет е внесъл документите в Централата избирателна комисия, но феновете на Светльо още събират 7000 подписа, които са необходими за издигане на кандидатурата му. Тъй като инициативният му комитет е много неорганизиран, нека феновете пишат в сайта на Светльо и в страницата му във Фейсбук, къде могат да отидат да се подпишат:

svetlio.bg
facebook.com/pages/

Публикувана на 08/23/11 13:46 http://e-vestnik.bg/12520/svetlyo-prezident-boli-me-gaza-naistina/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване