08/24/11 17:11
(http://www.klassa.bg/)

Строс-Кан няма да плаща, за да избегне гражданското дело

Бившият шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан няма намерение да търси споразумение с камериерката Нафисату Диало, за да избегне гражданското дело за изнасилване, каза неговият адвокат, след като наказателното дело срещу финансиста в Ню Йорк беше прекратено, съобщи ДПА.
По време на изслушването във вторник съдия Майкъл Объс прие предложението на прокурорите за снемане на обвиненията по делото заради лъжите в показанията на камериерката. Адвокат Бенджамин Брафман каза пред френските медии по-късно, че Строс-Кан е невинен, както и че няма и никога не е имал намерение да дава пари на Диало, която го обвини в опит за изнасилване през май. Другият адвокат на бившия шеф на МВФ - Уилям Тейлър, заяви, че не се притеснява от гражданското дело срещу Строс-Кан и че камериерката няма почти никакъв шанс да го спечели заради лъжите, които са попречили на наказателното дело.
Строс-Кан получи разрешение да си вземе обратно паспорта във вторник следобед, след като защитата на Диало загуби иска срещу отказа на съдията да назначи специален прокурор по делото. След като то бе приключено, финансистът обяви, че няма търпение да се завърне във Франция, но преди това трябва да се погрижи за „някои дребни неща“. Според негови приближени той вероятно ще отиде до Вашингтон да се сбогува с персонала в МВФ. Строс-Кан не получи шанс да се срещне с тях, след като бе принуден да се оттегли от поста си през май.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване