08/25/11 15:34
(http://www.klassa.bg/)

"Мерцедес" представя най-чистия камион

„Най-чистият камион в света“ - така беше представен новият Mercedes-Benz Actros на премиерата в централата на „Даймлер“ на 21 юни. Три месеца по-късно той ще влезе официално и на българския пазар чрез дилъра „Балкан стар аутомотив“, участник в „Автомобилен салон Пловдив“ в рамките на Международния технически панаир, който ще се проведе от 26 септември до 1 октомври в Пловдив, съобщиха от Международния панаир в Пловдив.
В разработването и в оборудването за производството му германският концерн е инвестирал над 2 милиарда евро. Камионът за дълги разстояния може да измине по 1600 км на денонощие при температури от минус 40 до плюс 40 градуса по Целзий. Тестовете са правени в пустинята Сиера Невада и на Полярния кръг. Тежкотоварната машина е снабдена с двигател EURO 6, който значително намалява вредните емисии газове и ще стане задължителен чак през 2014 година. Разходът на гориво е намален до 7 на 100, а според експертите това е технологичен пробив. Направени са и много промени, с които се повишава комфортът за шофьорите. Те ще разполагат с по-голямо пространство, зона за релаксация, гардероб, легло с механизъм за нивелация, масажиращи седалки.
Тежкотоварният автомобил ще си съперничи с много нови изделия, които ще дебютират на най-голямото изложение за инвестиционни стоки в Югоизточна Европа. Сред тях е и 16-тонният пневкомплексен валяк на германската компания „Хам“, който е световна новост и ще бъде представен от „Виртген България“ в изложбата „Стройтех“. Показан е за първи път на изложението „Баума“ в Мюнхен през 2010 г., където спечели няколко награди заради иновационната си технология и дизайн.
Посетителите на Есенния панаир ще видят и изделието, заради което пловдивската фирма „Апекс 11“ получи през месец май приза „Иновативно предприятие на 2010 година“. В конкурса производителите участваха с четирипосочния мотокар А-лифт, който ще бъде част от изложбата „Машиностроене“. Той може от място да тръгне напред, назад, наляво и надясно. Така съчетава качествата и възможностите на конвенционален мотокар, рич-трак и страничен високоповдигач, твърдят създателите на машината.
Друга пловдивска компания - „Пинк плюс“, ще демонстрира мобилни бетоновъзли. Инсталацията за производство на бетон се качва на камион и може да се премести до самия строителен обект. Новост за българския пазар са и мобилните бензиностанции, с които фирмата „Петрус“ участва в изложбата „Аутотех“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване