08/29/11 16:09
(http://www.klassa.bg/)

Австрийският канцлер иска високи данъци за богатите

Австрийският канцлер и лидер на социалдемократите Вернер Файман предложи да бъде въведен данък за лицата с годишен доход над 1 млн. евро, предаде АФП.
Тъй като в страната натрупаните богатства не се облагат с данък, той обясни, че по този начин гражданите по-лесно ще приемат последиците от глобалната финансова криза и ще се стабилизира средната класа. За сметка на богатите хората, които имат месечен доход между 2000 и 4000 евро, ще плащат по-ниски данъци.
Предложението му провокира многобройни дискусии. Председателят на Австрийската народна партия, който е вицеканцлер и външен министър в правителството на управляващата широка коалиция Михаел Шпинделегер, нарече идеята на канцлера “немислима”. Социалдемократите предложиха да бъде свикан референдум за въвеждане на данък върху богатствата.
Подобна дискусия се води от самото начало на световната финансова криза и на кризата с държавните дългове в Европа, по-специално в еврозоната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване