08/31/11 15:23
(http://www.klassa.bg/)

Джокович и Надал стартираха с победи на US Open

Водачът в основната схема на Откритото първенство на Америка US Open и лидер в световната ранглиста – сърбинът Новак Джокович, премина първия кръг на надпреварата без абсолютно никакво затруднение. Джокович излезе на корта за първата си среща в турнира срещу ирландеца Конър Ниланд и само след 44 минути игра прекърши своя съперник. Ноле поведе с 6:0, 5:1 и в следващия гейм опонентът му се отказа. След края на срещата първият ирландец на US Open оправда отказа си със здравословно неразположение вследствие на хранително натравяне със свинско месо. Така, без да хвърля много сили, номер едно в света се класира за втория кръг на надпреварата.
За следващия етап се класира и Рафаел Надал, който започна защитата на титлата си от миналата година с трудна победа над Андрей Голубьов от Казахстан. Поставеният под номер две в основната схема на турнира испанец се наложи над съперника си с 3:0 сета (6:3, 7:6, 7:5), като във втория сет спаси героично седем сетбола, а в третия допусна два пробива, но въпреки това достигна до успеха. Срещата продължи малко повече от 2 часа и половина, а след нея Рафаел Надал заяви, че е имал късмет в няколко от възловите моменти в двубоя, но и това е част от играта. В следващия кръг Надал ще спори с французина Никола Маю, който победи колумбиеца Роберт Фара с 3:2 сета.
Другият испанец в надпреварата – Давид Ферер, който е поставен под номер 5 в схемата, също се класира за втория кръг след победа над Игор Андреев от Русия с 3:1 сета (2:6, 6:3, 6:0, 6:4). Напред в турнира продължава и номер 11 в схемата Жо-Вилфрид Цонга от Франция след победа над Лу Йен-Хсун (Тайван) с 3:0 сета (6:4, 6:4, 6:4).
При жените Серина Уилямс спечели безапелационно срещу сръбската тийнейджърка Бояна Йовановски, като й даде само два гейма – 6:1, 6:1, в първия кръг на US Open. Американката, която е победителка в 13 турнира от "Големия шлем", стигна до успеха срещу 54-тата в света Йовановски само за 56 минути. Във втори кръг Серина ще играе с холандската квалификантка Михаела Крайчек. Тя се наложи над Елени Данилиду от Гърция с 2:1 сета (3-6, 7-6, 6-1).
Световната номер 1 при жените Каролин Вожнячки започна с лесна победа участието си на Откритото първенство на САЩ по тенис. Датчанката се наложи в първия кръг над испанката Нурия Ягостера Вивес с 2:0 сета (6:3, 6:1).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване