09/06/11 15:32
(http://www.klassa.bg/)

Джокович и Федерер с лесни победи на US Open

Световният номер едно в мъжкия тенис Новак Джокович преодоля съпротивата на младока Александър Долгополов от Украйна и си осигури място на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис, където ще играе срещу своя сънародник и добър приятел Янко Типсаревич. Срещу Долгополов сърбинът имаше затруднения единствено в първия гейм, в който се стигна до тайбрек, спечелен от Джокович с 16:14. 22-годишният украинец не показа и доза страх срещу най-силния тенисист в света, но загуби следващите два гейма с 4:6, 2:6 и напусна достойно надпреварата. Джокович пък фиксира 61-вата си победа за годината и вече очаква двубоя със съотборника си от сръбския тим за купа „Дейвис“. 27-годишният Типсаревич стигна до този етап след победа над бившия номер едно в света Хуан Карлос Фереро от Испания с 3:1 сета (7:5, 6:7, 6:5, 6:2).
В друг интересен двубой от осминафиналите на US Open французинът Жо-Вилфред Цонга отстрани много трудно местния любимец Марди Фиш с 3:2 сета (6:4, 6:7, 3:6, 6:4, 6:2). С това Цонга си уреди двубой за място на полуфиналите с Роджър Федерер от Швейцария. Федерер, който е петкратен шампион на US Open, даде само три гейма на аржентинеца Хуан Монако, побеждавайки го с 6:1, 6:2, 6:0 само за час и 22 минути.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване