08/31/11 17:24
(http://radiomilena.com/)

Кръщене във водите на Черно море

 За първи път днес се извърши кръщене във водите на Черно море. Тайнството на църковния ритуал направи игумен Йеротей от поморийския манастир „Свети Георги”, който стана  посредник между човека и Бога. Днес е може би най-светлия ден в живота на  Драго, един християнин сключил  завет с Бога. Кръщението бе извършено в морските води, в близост до манастира. Кръстница му стана рускинята  Нина.  Свещеникът миропомаза младежа като направи малки кръстчета на челото, гърдите и ръцете му с осветен елей. Така  освети ума,чувствата и волята му. След това кръщенето продължи с цялостно потапяне в морските води. След излизането от морето Драго бе избърсан с кърпа, дадена от кръстницата, която символизира полученото вече опрощение на греховете. Свещеникът положи върху него кръст, с който го задължи да приема всички изпитания с търпение към Христос. Отрязва кичур от косата му, за да се покаже, че вече е раб Божии. В края на ритуала на врата му бе окачено кръстче, като символ на принадлежността му към християнската религия.
Драгомир е млад мъж, израснал по домове за деца, лишени от родителски грижи. Той е завършил през 2003 СУПЦ с.Бата, специалност зидаро-мазачество. Преди да попадне там е  сменил 9 дома, интелектуално е съхранен, физически здрав и много работлив. Преди да попадне в манастира е работил е на много места, живял е дори на гробищата в с.Бата. Добрите монаси му подават ръка и го приютяват. Днес те организираха специално за Драгомир кръщене в морските води.

 

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване