09/01/11 06:09
(http://radiomilena.com/)

Георги Първанов: Ивайло Калфин е модерният ляв

 Сега трябва действително да си изясним какъв президент искаме – да е някой силен или да е просто един елемент. Това каза в сутрешния блок на бТВ президентът на Република България Георги Първанов. Ивайло Калфин е посочен от около 110 общински организации на БСП, много повече от останалите номинации. Той е изборът на левицата във всяко отношение, заяви Първанов. Президентът бе категоричен, че Ивайло Калфин е модерният ляв в българската политика. Той винаги е бил носител на модерната визия за лявото, поясни Първанов.
„Ако има истински реален президентски дебат, шансовете са на страната на Ивайло Калфин. Но не подценявам шансовете на останалите кандидати, защото Меглена Кунева и Румен Христов са достатъчно подготвени. Очаква ни една интересна кампания”, каза Първанов.
Той бе категоричен, че не би искал да дава съвети на Калфин.
Президентът сподели, че дори и да е имал право да участва на предстоящите избори, не би го направил.
Според него независимо дали Бойко Борисов или Росен Плевнелиев ще е кандидатът за президент на ГЕРБ, изборите ще се превърнат в референдум за това дали ГЕРБ трябва да управлява.
Относно това дали са приятели с Бойко Борисов, Първанов заяви, че приятелството не изисква да се казват негативните неща. „Аз не еднократно съм си позволявал да критикувам правителството”, припомни той. „Има и не малко случаи, когато аз съм оценявал някои качества на Борисов, неговата воля и възможността да взима бързи решения.”
„Ключът за един управленец е знанието и способността да се вземе правилното и информирано решение. Връхната дреха на харизмата се съблича в момента, в който спечелиш изборите и прекрачиш прага на „Дондуков” и оттам нататък остава да покажеш качествата си”, каза Георги Първанов.
Президентът сравни Борисов и Станишев. Той коментира, че бившият премиер е чел много, но пък не е имал това качество на Бойко Борисов – да взима мигновени решения, цитира Агенция Кросс.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване