09/06/11 18:29
(http://www.klassa.bg/)

Найден Зеленогорски остана без регистрация

Кметът на Плевен Найден Зеленогорски, който е кандидат за четвърти мандат, засега остава вън от надпреварата. ЦИК отмени регистрацията на издигналата го коалиция "Заедно за Община Плевен" заради присъствието в нея на ВМРО-НИЕ, чиято абревиатура повтаря тази на ВМРО-БНД и неспазване на срока за внасяне на корекции. Същевременно ЦИК остави в сила регистрацията на плевенска коалиция от партии с наименование „ЗА ЗЕЛЕНОГОРСКИ“ въпреки протеста на самия Зеленогорски, който няма нищо общо с тази формация.
Найден Зеленогорски определи двете решения на ЦИК като „част от стратегията на управляващите от ГЕРБ да унищожат автентичната десница“. Според него с подобен подход в Монтана е попречено на коалиция от 10 десни партии, а се готвело нещо подобно и в Кюстендил, за да се попречи на кметовете от СДС да спечелят нов мандат.
Ние от СДС ще направим всичко възможно и с юридически средства, и по законов начин, да участваме в изборите, каза Зеленогорски. Той вече имал предложения да се яви като кандидат на регистрирани за местните избори формации.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване