09/07/11 15:20
(http://www.klassa.bg/)

Уволниха Драгутин Балтич след скандала с SMS-ите

Словенският селекционер на женския национален отбор на България по волейбол Драгутин Балтич беше уволнен от поста си след страхотния сексскандал с SMS-ите, който се разрази преди ден. Ръководството на Българската федерация по волейбол в лицето на Изпълнителната комисия излезе с официално становище по случая. Странното в случая обаче е, че като причина за уволнението на специалиста се изтъква не скандала с неприличните съобщения, а слабите резултати от работата на треньора. „Към днешна дата отчитаме изключително неефективни занимания по време на тренировъчния процес на отбора. Това води до много слаби резултати в официалните контролни мачове под ръководството на Балтич”, заяви вицепрезидентът на родната централа Ивайло Константинов и допълни, че към този момент не е важно дали има или няма SMS скандал. По-скоро това е въпрос, чието изясняване изисква сериозно време и усилия. Какъвто и да е резултатът обаче, той няма как да доведе до друга санкция за треньора, освен неговото отстраняване. Константинов каза още, че ако бъде доказана вината на Балтич, той ще бъде осъден и морално за непристойното си поведение.
След уволнението на Драгутин Балтич постът старши треньор на националния женски тим по волейбол ще се заема от Димо Тонев. От родната федерация изразиха надежда, че въпреки тези рокади, непосредствено преди началото на Европейското първенство в Сърбия и Италия, отборът ще успее да реализира потенциала си и да регистрира престижно класиране на финалите.
В същото време националният ни отбор замина в пълен състав за Румъния, където нашите момичета ще участват в силен международен турнир с участието на Франция, Румъния и клубния тим „Волей 04 Томис” (Констанца), който е домакин на надпреварата. Воденият от Димо Тонев тим ще направи една тренировка днес в зала „Констанца”, а утре ще изиграе първия си двубой от надпреварата. Съперник на България ще бъде съставът на „Волей 04 Томис“. В петък играем с Франция, а в събота е последната ни среща с тима на Румъния.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване