09/14/11 18:59
(http://www.klassa.bg/)

IBM ще изгражда системата бонус-малус

IBM и Гаранционен фонд „България“ обявиха съвместен проект за изграждане на интелигентна система за автомобилни застраховки в България, съобщиха от технологичната компания вчера. Новата система ще обедини всички необходими данни, касаещи задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, и по този начин ще позволи да се въведе и бонус-малус тарифирането.
По-бързо клиентско обслужване, намален риск от измами и по-ниски застрахователни премии обещаха от IBM България. Водачите без провинения ще бъдат възнаградени с по-ниски премии благодарение на интеграцията на различни източници на информация, в това число и архивите на КАТ, допълват от ИТ компанията. Застрахователните измами ще намалеят като следствие на интегрирането на информацията, категорични са от IBM. Системата ще спомогне да се елиминират редица грешки, които досега се допускаха при ръчното попълване. Статистиката показва, че над 25% от полиците са с грешки в тях.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване