09/15/11 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Трайков: Не може от един случай да се правят изводи за сезона

Не трябва от един случай да се правят изводи за целия туристически сезон, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред депутатите вчера по повод случая с чуждите туристи, които не можаха да отпътуват от
страната ни заради финансов спор между "Алма тур" и "България
ер". Той дойде в парламента по искане на левицата. След като в сряда бяха извозени и последните руски туристи, започвам да мисля, че някой е извозил и вас да предприемете политическа атака преди изборите, обърна се Трайков към Коалиция за България(КБ). Свидетели сме на агресивна кампания срещу българския туризъм, не само чуждите граждани, но и ние сме заложници на война между две търговски компании, каза още той.
Румен Петков от КБ заяви, че не могат дори да се изчислят щетите, които са нанесени на българския туризъм. Според него, ако правителствата
на Русия, Финландия и Естония не препоръчат България като туристическа дестинация, това ще доведе до 1 млрд. евро щети за страната ни.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване