09/16/11 16:03
(http://www.klassa.bg/)

Тандемът Путин-Кудрин може да управлява Русия в следващите 6 години

Неизвестността за кандидатурите на президентските избори догодина роди в Русия сценария за управляващ тандем Владимир Путин президент – Алексей Кудрин премиер, пише Нюзру.
Сайтът цитира мнение на московски политолози, разпитани от френския в. “Фигаро“. Според тях в лицето на сегашния министър на финансите Путин вижда реформатор, който успешно се справи с кризата през 2008 г. и който е от неговия най-близък кръг.
Вероятно е, когато стане отново президент, Путин да предложи курс към разумно сближаване на Русия с Европа. Но преди това той трябва да проведе редица икономически реформи, отложени заради световната финансова криза. Путин има нужда от премиер камикадзе, който да свърши черната работа, е мнението на Николай Петров от Московския център „Карнеги“. Кудрин е идеален за тази роля. Той вече изрази готовност да повиши данъците и критикува прекомерната зависимост на страната от петрола.
Преди време американският политолог от руски произход Дмитрий Саймс изрази мнение, че Вашингтон спокойно ще приеме връщането на Путин на президентския пост, особено ако премиерът е човек с либерална репутация, какъвто е Кудрин.
Що се отнася до Дмитрий Медведев, аналитиците го виждат като председател на Конституционния съд в Санкт Петербург.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване