09/16/11 15:11
(http://radiomilena.com/)

Тотю Младенов праща прокуратурата при новия шеф на ИАРА

Държавата и общините редовно изплащат сумите на Националния център за социална рехабилитация и носи цялата отговорност за бавенето на плащанията на хората. Ако това нещо продължава, аз мисля, че Главната инспекция по труда както при всички останали случаи ще сезира органите на прокуратурата. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по повод сигналите за неизплатените заплати на работещите в Националния център за социална рехабилитация, чийто председател бе новият шеф на ИАРА Пламен Захариев.

Тези забавени плащания, които продължават, договорите се прекратяват от общините с това сдружение, държавата също и оттук нататък той ще си има работа с прокуратурата. Никой не сме закриляли и нямаме намерение да закриляме, категоричен бе социалният министър. Националният център за социална рехабилитация“ носи цялата отговорност за неплащане на заплатите на служителите си и държавата в случая не носи вина, оправда се Младенов.

По време на парламентарния контрол министър Младенов уточни, че проверка на Инспекцията по труда през юни е установила, че сдружението не е платило заплати за над 369 000 лева, при положение, че държавата и общините са плащали навреме на организацията за извършваните от нея социални дейности.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване