09/18/11 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Борисов обеща да не подписва за шистовия газ, ако не го дразнят

Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. Продължавайте така и може да подпишем на инат. Това каза вчера в Добрич премиерът Бойко Борисов на гражданите, които протестираха срещу идеята в Североизточна България да се добива шистов газ. Той заяви, че плакатите на хората, които бяха издигнати по време на откриването на пешеходна зона и игрище в града, изпълняват партийна повеля. В началото на септември граждани и представители на неправителствени организации внесоха в Министерския съвет декларация с искане да се наложи мораториум върху добива на шистов газ в България. Те тогава настояха и за оттегляне на предложенията за проучване или добив към всяка фирма, която търси шистов газ чрез хидроразрив, включително и почти сключения договор с "Шеврон".
Министър-председателят Бойко Борисов откри вчера в Добрич освен пешеходна зона и ново футболно игрище, в което са вложени близо 700 000 лева и отговаря на всички стандарти на ФИФА. На терена с изкуствена настилка ще тренират детско-юношески отбори по футбол.
Борисов подари на капитаните част от прерязаната трикольорна лента и би няколко дузпи, които вратарят успя да спаси. После си направи снимка с младите футболисти.
Запитан, как ще коментира становището на Холандия да наложи вето върху членството на България в Шенген, Борисов отговори: "Вижте какво игрище направихме."
Сред събралите се на тържеството хора обаче имаше и такива, които му напомниха, че игрището е направено с техните данъци, тъй като е реконструирано с общински средства.
Премиерът Бойко Борисов откри тържествено и обновената пешеходна зона на Добрич. Инвестицията е в размер на 5 млн. лева, строителните работи са приключили за по-малко от година. Зоната обхваща близо 40 дка обществени места за отдих. По проекта са подменени 30 хил. кв. м настилки, монтирани са деветдесет енергоспестяващи осветителни тела.
Борисов подчерта важната роля на инфраструктурата, която прави страната ни привлекателна както за децата, напуснали родината, така и за инвеститорите. „Обновяването на инфраструктурата, пътища, екология - това е залог за успех“, каза премиерът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване