09/20/11 16:46
(http://www.klassa.bg/)

Филми на БНТ отличени на екофеста "Зелена вълна - XXI век"

Пет филма на БНТ грабнаха награди на екологичния фестивал „Зелена вълна – XXI век“ в Кърджали. Международното жури връчи диплом за продукции, посветени на глобални екологични проблеми, на филмите „Нахлуване в генома” и „Климатични игри” на Цветан Симеонов. „Зима край студен кладенец” получи специалната награда на кмета на община Кърджали. „Страшната народна злочестина” и „Съдбата на морето” бяха наградени от Асоциацията на Сухопътните войски на България за български филми за подпомагане на населението и защита на околната среда при природни бедствия и аварии.
БНТ 1 ще излъчи премиерно концерта на Мая Нешкова със Софийска филхармония на 23 септември в 22,15 ч след третия епизод от хитовия сериал „Английският съсед”. „За да има живот” е вторият авторски симфоничен концерт на композитора Кирил Икономов състоял се на 17 май 2011 г. в зала 1 на НДК. Освен Софийската филхармония с диригент Кирил Ламбов заедно с Мая Нешкова на голямата сцена ще видим Хоровата капела „Светослав Обретенов” с диригент Люба Пешева, солистите Зорница Дамянова – сопран, Марио Николов – тенор, Минко Ламбов – пиано, и Иван Христов – тромпет, както и актьорите Нели Топалова и Даниел Цочев, които са водещи на спектакъла. Любопитното е, че изпълнителката на хита „Честит рожден ден” се събира отново с колежките си от легендарното трио „Обектив”, с които е започнала кариерата си преди 30 години – Ваня Теохарова и Лика Ешкенази. Заедно с двете певици във вокалната група се включват близначките на Мая Нешкова и Кирил Икономов – Йоана и Весела. Черешката на тортата е грандиозният финал, дирижиран от самия маестро Кирил Икономов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване