09/23/11 08:35
(http://radiomilena.com/)

Есенните културни празници в Поморие

Есенните културни салони в Гранд Хотел Поморие ще съберат заедно едни от най – великите настоящи творци на българската култура и изкуство.
Съвместно с Българска Телеграфна Агенция, Гранд Хотелът ще проведе второто издание от пленера „Слънце и бриз” с подтема „Морето си спомня”. В периода 25.09.2011 – 01.10.2011г, потопени в уникалната атмосфера на петзвездния комплекс, ще творят именити български художници. Сред тях са Стефан Божков, Сейфетин Шекеров, Божидар Бояджиев, Светозар Бенчев, Динко Стоев, Христо Вачев, Георги Динев, Недялка Гочева – Динева, Валери Чакалов, Кольо Карамфилов, Долорес Дилова, Атанас Гаджев, Цветан Кръстев, Румен Статков и култовия Ставри Калинов. Ще творят живопис, графика, а някои от тях ще покажат уникални творби в раздел малка пластика. Подтемата на пленера предполага толкова широк полет на мисълта, колкото е необятна и самата морска шир.
Творбите ще бъдат изложени в една от изисканите зали на хотела на 30 септември и ще съберат ценители и приятели на това красиво изкуство. Наред с изложбата ще бъдат открити и две уникални скулптури от дърво и камък на Богомил Живков и Никола Диков, които ще бъдат част от екстериора на хотела.
Освен пленера, чието провеждане се превръща в неизменна традиция, по време на есенните културни салони публиката ще има възможност да се срещне с големия български режисьор Рангел Вълчанов – избран за филмов режисьор номер 1 за България на ХХ – ти век.
Той ще представи своята книга „Всички ще умрем, а сега наздраве” в културен център „Морско казино” – гр. Бургас  на 29 септември, в който ще се прожектира и неизлъчван досега филм за живота му.Определено книгата му е сред тези , които всеки от нас трябва да притежава в своята лична библиотека. Георги Данаилов казва „Не съм чел по – щура книга от тази. Страници, написани в изискан стил, с блестящ език, неочаквано прекъсвани от откровени шопски псувни. Това не е биография, това не са и мемоари. Това е Рангелиада!…”
Известният наш писател – белетрист и сатирик Йордан Попов приема с радост поканата на петзвездния комплекс. Той е един от участниците по време на пролетните културни салони, когато заедно художници и писатели твориха в „сезона на калкана”. На 30 септември в библиотеката на Гранд Хотел Поморие той ще представи своята юбилейна книга „Червеят на съмнението”, събрала най – доброто, написано от автора през последните 50 години.Ръководството на Гранд Хотел Поморие се е погрижило за една незабравима гала вечер, посветена на българското съвременно изкуство, на която специални гости ще бъдат  световно известните български вокални групи „Некрасов Дон Козакин“ и квартет „Славей“, създаден от легендата на българския фолклор  Надка Караджова.
Всичко това е безспорно доказателство, че в лицето на Гранд Хотел Поморие българската култура и изкуство са спечелили активен партньор в инициативата за тяхното възраждане и популяризиране в световен мащаб.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване