09/25/11 17:22
(http://www.klassa.bg/)

27% от мигрантите от България и Румъния са с ниско образование

27% от мигрантите, идващи от България и Румъния във Великобритания, са с "ниско ниво на образование", като през 2009 г. 15% от тях са поискали помощи за безработни. Това сочат доклади, укривани от лейбъристите. Документите показват, че вероятността имигрантите, които идват от двете балкански страни, да поискат помощи за безработни е по-голяма, отколкото при останалите граждани на Острова, съобщи "Сънди телеграф". Данните са от 5 различни проучвания, поръчани от лейбъристкото правителство, но непубликувани, вероятно, за да не навредят на имиджа на кабинета преди миналогодишните избори.
Според тайните доклади 27% от хората, идващи от България и Румъния, са с "ниско ниво на образование", като през 2009 г. 15% от тях са поискали помощи за безработни. Според един от документите, въпреки наложените от британското правителство мерки, броят на имигрантите от България и Румъния във Великобритания е нараснал значително, след като страните са се присъединили към ЕС през 2007 г. При това мигрантите от тези две страни са по-склонни да имат 4 или повече деца, което натоварва системата на образованието, особено в Лондон, където се установяват половината от българите и румънците.
Повече от всеки трима души на 100 мигранти от България и Румъния имат пет или повече деца. В един от докладите се посочва, че докато населението в България и Румъния намалява между 2004 г. и 2010 г., във Великобритания то нараства значително. През този период безработицата в двете балкански страни спада, докато на Острова тя се увеличава. Петте доклада са стрували на британския данъкоплатец близо 165 000 лири.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване