10/02/11 08:46
(http://e-vestnik.bg/)

Лумпени са, все пак. Едни и същи минаха на митинг на ВМРО, “Атака” и БНС

Тинейджъри на възраст 16-18 години се разходиха из София на три последователни митинга - на ВМРО, на „Атака” и на Български национален съюз (БНС).

Най-напред в 10,30 на площада повикаха хората на ВМРО - “Против държавното нехайство срещу циганската престъпност”. Справедливо искане, но защо нехайството да е само „срещу” „циганската престъпност”? То си е нехайство към престъпността въобще. Като ти разбият колата или селската къща, полицията не си мърда задника не защото предполагаемият престъпник е циганин. Тя не го знае кой е и пак не реагира.

В 12 часа фашизоидът Сидеров, който имитира с речи и жестове Хитлер и Мусолини, повика и помаха с ръце от стълбите на БНБ пред докарани с автобуси няколкостотин, предимно млади лумпени, от провинцията. Раздали им фланелки и прочее, както си е редно. С тях се смесиха и софийски тинейджъри от първия митинг. Момчета на възраст 16-18, които викат против циганите. Че какво са видели тези от цигани? Просто им се иска да потрошат и да изпочупят по нещо, да повилнеят. Футболни агитки, основани на този принцип. В такива мътни ситуации се намира и кой да им плати по някой лев за това.
Сидеров, за разлика от ВМРО, отклонява гнева от властите. Те не са виновни, няма нехайство. Те са коалиционни партньори. И Сидеров насочва гнева към телевизията бТВ, към циганите.

Третият претендент да възседне гнева на лумпените - Боян Расате - ги събра на шествие 2 часа по-късно. Тинейджъри се запътиха от митинга на „Атака” към шествието на БНС. БНС поиска „засилено полицейско присъствие” в ромските райони и (!) „строги мерки срещу неправителствените фондации, които насаждат етническа омраза”. Леле, не БНС, „Атака” и ВМРО, ами фондации насаждали етническа омраза…
Организаторите на шествието на БНС заявиха, че това е „протест на българската младеж и целта им е да покажат, че българските националисти не са лумпени”.

Лимпени са, все пак. И псевдонационалисти. И псевдофашисти. Епигони. Евтини ментета. Също като маратонки „Adibas” и часовници „Sieko”, имитации на известни марки.

На площадите не излязоха кой знае колко. Но лумпените у нас са много. В образованието е проблемът. И т. нар. цигански въпрос пак до образованието се свежда. Но държавата в това отношение не предприема никакви действия, нито има някаква идея. Освен съкращенията на бюджета от сегашното правителство на пожарникарския райх. За да има повече лумпени и повече необразовани цигани, чието единствено препитание естествено се свежда до кражби. Но са много удобни по време на избори, да им купуват гласовете. И срещу тях да викат другите лумпени от трите митинга.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване