10/03/11 16:58
(http://www.klassa.bg/)

Цветелина Узунова оглави Business Woman Magazine

Журналистът Цветелина Узунова е новият главен редактор на списание Business Woman Magazine ( BWM), което ще популяризира успешните жени в бизнеса. То наследява познатото издание в деловите среди у нас от началото на годината Business Lady Magazine, като освен ребрандирането, списанието ще предложи нова визия, съдържание и инициативи.
„Надявам се, моят почерк, който ще привнеса, да е ясно видим. Все пак цялото издание е продукт на огромен екип, и моята личност е част от него. Важни са идеите на всички. Посоката ни е основана на подкрепата за мениджъри, собственици на компании, успели хора в различни сфери на бизнеса и техните усилия да правят нещо стойностно в България. Важното е да показваме стойностните личности в деловите среди, които малко или много остават извън прожекторите на телевизиите и медиите, а в същото време, те имат сериозни постижения в своята област и продължават да развиват техния бизнес, продължават да създават работни места, подкрепят инициативни хора, дават шанс на млади хора, техните мнения, емоции и успехи“, коментира специално за „Класа“ Цветелина Узунова.
Акценти в съдържанието на Business Woman Magazine ще бъдат съвсем естествено дамите в бизнеса, защото това е и основната идея към момента на стартирането на изданието. „За успеха в живота и ценностите в обществото ни ще си говорим с успели хора от различни сфери“, споделя Узунова.
В новия брой на BWM читателите ще се срещнат и с д-р Константин Тренчев. Интервюто е част от новата инициатива на изданието, която поставя началото на дискусия, посветена на ценностите в живота. „Водени сме от малката ни претенция да се опитаме да помогнем на обществото ни да преподреди ценностите си, защото считам, че през последните 20 години те доста се объркаха и изкривиха“, пояснява Цветелина Узунова.
„По отношение на жените, българките сме доказали, че с каквото се захванем, винаги се получава, защото го правим с много старание и любов. Иска ми се да говорим повече за стремежа към успеха, защото вярвам, че когато имаме тази нагласа, той неминуемо се случва.“
Според новия главен редактор и консултант по публична и медийна комуникация Цветелина Узунова, списанието няма да върви в посока на излишен феминизъм. „На всички е еднакво трудно в момента в бизнеса , и на мъжете, и на жените. Може би жените се справят като че ли малко по-добре, именно заради нагласата им, че всичко, с което се заемат, трябва да се случи качествено и максимално добре. Водещото за постигането на успех все пак за всеки бизнесмен или бизнесдама е какви мениджърски качества притежават и с какъв екип работят.“
Както и досега, Business Woman Magazine ще се разпространява безплатно всеки месец в офисите на български компании, държавни институции, бизнес сдружения, банки, търговски представителства и др.
„Аз заварвам една традиция, която ще следвам. Списанието ще продължи да се разпространява като подарък в деловите среди, то няма да се продава по РЕП-овете. Бихме искали то да достига директно до бизнес средите в съответните офиси, като така ние ги улесняваме, от една страна, а от друга – това е жест към тях, че ние ги намираме сами“, е категорична Цветелина Узунова.
Списанието BWM е част от мащабен проект, който включва няколко направления: Business Woman Society, BWAcademy и BWMedia. BW Society ще е общност на успелите хора, които има какво да споделят за бизнеса си, за управленските си умения и подходи. В него ще участват личности, които не спират да търсят най-доброто и да се самоусъвършенстват. BWSociety ще бъде инициатор на интересни дискусии и форуми, които ще подпомагат стабилното развитие на българските компании и ще допринасят за самочувствието на техните мениджъри. BWAcademy е инициатива, която ще помогне на мениджърите да се ориентират в деловия стил и протокол, без които съвременната бизнес култура е немислима.
BWMedia e третият модул на проекта, който ще включва различни медийни канали към бизнеса и обществото като цяло. Този информационен канал ще има своето крос медийно продължение. “Засега първият канал е списанието и сайтът ни, но ние разработваме проект, в който предвиждаме и видео тв продукт. На дневен ред от следващия месец е двуезичното издание, което ще достига до ЕС, в институциите в Брюксел, и в страните членки. Много ми се иска лицата на почтения български бизнес да бъдат познати зад граница. Надявам се, че така ще помогнем на държавните усилия за изграждането на позитивен имидж на страната ни“, заключава Узунова.
Във всеки нов брой на Business Woman Magazine главният редактор ще представя по един специален гост. В октомврийското издание това ще е посланичката на Република Хърватия – Даниела Баришич, която бе два мандата прессекретар на експрезидента Стипе Месич.
Новият брой на BWM предлага на читателите си и серия експертни материали от сферата на икономиката и финансите, банковото дело, автомобилния бранш, недвижимите имоти и др. Сред гостите на изданието са бизнесдамата Олга Тодорова , оперната прима Веселина Кацарова, която допусна екипа на BWM на своя репетиция. BWM публикува и впечатленията на Владина Цекова, която това лято премина световноизвестния маршрут El Camino в Испания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване