10/10/11 16:56
(http://www.klassa.bg/)

Общи цветове

 Артистичното семейство художници Паневи - баща, майка и син, се представят за първи път в обща експозиция в галерия "Арт Маркони " в гр. Варна. В изложбата те показват смело своите художествени интереси. Любимата тема на Иваничка са пейзажите, докато картините на Христо Панев са по-скоро смес от абстрактна и фигуративна живопис. Синът им Габриел е също любител на по-абстрактните сюжети.
 


В настоящата изложба са включени 25 платна, като в тях влизат и колекция акварели на Габриел Панев и рисунки с туш на Христо Панев.

Христо Панев е известен с интереса си към митологичното и вечната тема за женската красота. Женският образ е моята муза, красотата е водещо начало и най-красивата форма на света е женското тяло, призна художникът. Христо Панев е автор на две книги с поезия.

Съпругата му Иваничка Панева работи предимно в пейзажа и с много любов пресъздава кътчета от България. Синът им Габриел Панев е привлечен от по-абстрактна живопис, служи си с символи и знаци, но е изпълнен с човешко съдържание .



До 25 октомви

Галерия "Арт Маркони "

Адрес: Варна, ул. Охрид 22
Работно време: пн-пт 10:00-19:00, сб 13:00-18:00
Телефон: 052 64 30 80
Мобилен: 088 826 33 24

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване