10/10/11 14:47
(http://radiomilena.com/)

Право на отговор от Иван Алексиев във връзка с публикация

Уважаеми г-н Орачев,

 

Нямам честта да Ви познавам, сигурно и Вие не ме познавате, затова съм изненадан как разбрахте какви са моите „мераци”. Това, че се кандидатирам за кмет на община Поморие и излизам с ясна визия и концепция за развитието на нашата община в целия спектър на обществено-икономическия живот, което включва и туризма, но не само културно-историческия, който тепърва трябва да се развие и след това да се използва за развитие на общината, не означава, че това са „мераци”, а ясно изразено желание за промяна на Поморие в цялостен аспект. Жалко е, че вадите от контекста едно изречение от програмата на ГЕРБ и градите цялата си теория върху него. Личи си, че сте чели програмата повърхностно и затова е по-добре да се запознаете по-задълбочено и тогава да коментирате.

А относно местността  Палеокастро ние казваме: „Проектиране и изграждане на общински паркинги на територията на гр. Поморие както и на входовете напр. в м. Палеокастро и до бившия лимонаден цех.” Това означава, че там където има възможност, след едно задълбочено проучване и допитване до НИНКН бихме желали да изградим паркинг (но никъде не споменаваме подземен, тъй като Поморие е на морското равнище и който твърди, че може да изгради такива паркинги е несериозно, тъй като излиза твърде скъпо). Бихме желали да изградим паркинг след изграждането на туристическата атракция, за да е лесно достъпна за всички жители и гости на Поморие.

„Искам поморийци да знаят, – цитирам Вас – че ако „гербистите” осъществят това свое намерение, те буквално ще съсипят едно не само национално богатство….”

Уважаеми г-н Орачев, искам всички поморийци да знаят включително и Вие, че това национално богатство е вече съсипано с подписа на кмета на общината със строителните разрешителни които е подписал за изграждането на хотели и кооперации в местността Палеокастро. А реалната картинка в района на разкопките всички поморийци я знаят.

И в отговор на въпроса, Ви заявявам съвсем отговорно, че ние няма да унищожаваме доказани паметници с национално, европейско и световно културно значение, а напротив – ще ги развиваме, както вече сме направили постъпки пред вицепремиера г-н Симеон Дянков за прехвърляне  на собствеността на Тракийската куполна гробница безвъзмездно от държавата на община Поморие.

И тъжно е, че преди 3 години, когато г-н Златанов беше в най-добрите и политически и финансови условия, не реализира всичко това, а сега чисто предизборно и популистки се опитвате Вие да прехвърлите отговорността върху нас.

Г-н Орачев, ние не рушим България, не рушим Поморие. Ние градим България, градим община Поморие.

 

С уважение: Иван Алексиев, кандидат за кмет от ПП ГЕРБ.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване