10/11/11 16:39
(http://www.klassa.bg/)

Димитров отпадна в Шанхай след битка с Родик

Ракета номер едно на България при мъжете Григор Димитров отпадна от втория кръг на турнира „Ролекс Мастърс“ в Шанхай с награден фонд от над 3,2 милиона долара, след като загуби двубоя си с бившия номер едно в света – американеца Анди Родик, с 0:2 сета (6:7, 5:7). Срещата продължи малко повече от два часа, като Григор Димитров показа, че му предстои бляскаво бъдеще и определено може да се мери с най-добрите в световния тенис.
В първия сет двамата тенисисти заложиха на силен сервис и до 4:4 гейма печелиха подаванията си. При този резултат Анди Родик проби българина и откри пред себе си възможност да затвори сета. Димитров обаче отговори подобаващо и изравни резултата, след като спечели подаването на опонента си. При 5:5 двамата отново спечелиха сервиранията си и доведоха сета до тайбрек, в който обаче Гришо взе само 3 точки и направи 6 непредизвикани грешки, с което загуба частта с 6:7.
Вторият сет започна много добре за Димитров, който успя да пробие Родик още при първия си опит. Последваха няколко разменени подавания и резултатът стана 4:3 в полза на хасковлията. В следващия гейм обаче той направи три двойни грешки и загуби сервиса си. При 4:4 последва нов пробив за Димитров, от който обаче не се възползва, и отново загуби подаването си на Родик за 5:5. При този резултат бившият номер едно в света даде всичко от себе си и взе следващите два гейма без проблеми за крайния резултат в мача – 2:0 след 7:5 във втората част.
В същото време България попадна в група "А" с миналогодишния шампион САЩ, Дания и Чехия при първото си участие на турнира "Хопман къп" – неофициалното световно първенство по тенис за смесени отбори. Престижната надпревара ще се състои от 31 декември до 7 януари 2012 година в Пърт (Австралия). В българския тим ще играят най-добрите тенисисти на страната при жените и при мъжете Цветана Пиронкова и Григор Димитров. Според регламента на първенството една отборна среща се състои от два мача единично - женски и мъжки, след което и един мач на смесени двойки. След жребия стана ясно, че Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще имат по два мача с тенисисти от Топ 10 на световните ранглисти. Пиронкова ще срещне Каролин Вожняцки, Петра Квитова и Бетани Матек-Сандс, а Григор Димитров ще се изправи срещу Томаш Бердих, Марди Фиш и Фредерик Нилсен.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване