10/16/11 18:32
(http://www.klassa.bg/)

"Славия" свали ЦСКА от върха и разклати стола на Радуканов

"Славия" победи "ЦСКА" с 2:1 и спечели първите си точки на стадион "Българска армия" от 10 години насам. Загубата свали "армейците" от върха и те остават на второ място с точка зад временния лидер "Лудогорец". „Белите“ поведоха с 2:0 до 24-ата минута след безобразна игра в защита на домакините и задържаха резултата чак до 89-ата минута, когато Янис Зику вкара почетното попадение за ЦСКА. Така отборът на старши треньора Мартин Кушев спря серията на „червените“ от осем победи и му отне първите точки от началото на сезона. Според ръководни лица от „Българска армия“ негативният резултат може да доведе до смяна на старши треньора Милен Радуканов. "В тази обстановка не може да се работи. Почнахме лошо и трудно успяхме да се върнем в мача", обяви Радуканов и се оправда с липсата на основни играчи в защита. Наставникът вече веднъж беше уволнен за 24 часа и е твърде възможно след провала срещу „белите“ да бъде сменен с Драголюб Симонович.
Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков пък заяви, че причината за загубата е в съдията, който не е позволил на „червените” футболисти да играят. „Какво обяснение да дам за загубата. Видяхте една пародия на съдийство. „Славия“ не беше по-добрият отбор. Надиграха ни със съдийство. Позволиха ли ни да играем? Ние трябва да играем с топката, а като се спира играта постоянно, това няма как да стане”, заяви Живков.
Шампионът "Литекс" също направи грешна стъпка в този 9-и кръг срещу "Монтана" и загуби точки след домакинско нулево равенство. Ловчанлии имаха превъзходство през целия мач, но изненадващо за мнозина все не успяваха да стигнат до гол.
От всичко това се възползва "Лудогорец", който постигна обрат до 4:1 при домакинството на "Миньор" (Перник) и записа осмата си победа от началото на сезона в „А“ група. За успеха на разградчани повлия и фактът, че през второто полувреме гостите играха с човек по-малко, след пресиления червен картон на Костадин Марков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване