10/17/11 10:08
(http://radiomilena.com/)

Българо-турско изложение на селскостопанска продукция се проведе в Поморие

Oт 14.10.2011 г. до 16.10.2011 г. в НЦСР „Свети Георги” гр. Поморие се проведе българо-турско изложение на селскостопанска продукция. Изложението беше открито с приветствия към гостите и участниците, поднесени от Областния управител на Бургаска област  Константин Гребенаров и народния представител от Бургаска област Иван Алексиев. Сред официалните гости на мероприятието бяха турският вицеконсул в Бургас  Нихал Саръ Йоз, заместник областният управител на Бургаска област Златина Дукова, омбудсманът на Община Поморие  Елена Мурджева, общинският съветник в Община Поморие Стефка Ангелова и други представители на местни и регионални институции.
Изложението се организира в рамките на проект «Подобряване качеството на живот в трансграничния регион чрез промоция на екологично чисто земеделие», финансиран с помощта на Европейския Съюз чрез трансграничната програма по ИПП България – Турция CCI номер 2007CB16IPO008. Проектът се изпълнява от Сдружение „Европа и Ние” в партньорство със Селскостопанската камара на Пънархисар, Република Турция.
33 земеделски производители от Община Поморие и Община Пънархисар взеха участие в изложението, като представиха своята продукция, а в края на мероприятието направиха дарения за социалните заведения от Община Поморие. По време на изложението се проведе обучителен модул по Биологично земеделие, подписа се Меморандум за бъдещо сътрудничество и се проведе конкурс сред изложителите за „Най-добър щанд”, „Най-добра опаковка” и „Най-предприемчив земеделски стопанин”. Победителите получиха предметни награди. В рамките на мероприятието бяха представени и резултатите от обявените конкурси за детски творби на тема „Биологично земеделие – храни се здравословно, живей по-добре”, а победителите бяха наградени. Всички рисунки, фотографии, стихотворение, участвали в конкурсите, бяха изложени по време на събитието, съобщи  Адриян Великов, председател на УС на Сдружение „Европа и Ние”

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване