10/17/11 18:21
(http://www.klassa.bg/)

Еврото пак губи от стойността си

Еврото загуби от стойността си след най-големия ръст, който успя да постигне за повече от две години срещу долара, съобщи „Блумбърг“. Това се случи заради притесненията, че Европа може да се нуждае от повече време, за да овладее дълговата криза. Доларът излезе от едномесечното дъно, в което беше влязъл срещу повечето си основни конкуренти. Това стана, след като говорителят на Ангела Меркел, канцлер на Германия, подхрани убежденията за търсене на сигурност. Той заяви, че „мечтите“ за бързо намиране на решение на кризата не могат да се сбъднат преди 23 октомври при срещата на върха.
Британската лира отстъпи за първи път за 4 дни заради песимистичните перспективи за растеж на Острова. Японските пари се засилиха в положителна посока, след като бяха достигнали своеобразно месечно дъно срещу еврото.
Хората се надяваха през последната седмица, но след изявлението на германците, че окончателно решение не може да бъде взето скоро, те се уплашиха, коментира Брайън Ким, валутен стратег в Royal Bank of Scotland Group Plc, Стамфорд, Кънектикът. Когато заглавията за еврото са негативни, печели доларът, добавя експертът.
Еврото отстъпи с 0.7% до 1.3784 долара, след като беше достигнало ниво от 1.3914 долара. Това беше най-високото ниво след 15 септември. Единната валута напредна с 3.8% през изминалата седмица, което беше най-добрият темп след март 2009 г. Европейските пари изгубиха 0.8% до 106.40 йени, след като докоснаха 107.68 йени. Тази стойност беше най-силното равнище от 9 септември. Доларът промени слабо курса си спрямо японската валута до 77.20 йени.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване